Jo suklaan nimi kuulostaa niin eksoottiselta, että tätä oli pakko maistaa. Chocolaterie Henriet on keksinyt jotain, mihin en ole ennen törmännyt.

58186.jpg

Ensimmäinen pala saa silmät pullistumaan päästä: maku on niin sanoin kuvaamaton. Inkivääri on toki hyvää vaikka kanan ja kookoksen seurana, mutta tällä tavalla nautittuna maku on läpitunkeva.

Hillottu inkivääri on pinnalta aavistuksen makeaa, joten sokeria on varmasti käytetty. Kun makea pinta häviää, lyö vastaan maku joka on kuin suoraan jostain lääkkeestä. Kirpeä ja viiltävä maku jatkuu pitkään. Jälkimaussa tuntuu oikeastaan pelkästään inkivääri.

Tästä suklaasta tulee epäilyttävästi mieleen Maija Poppasen vinkki: "add a spoonful of sugar and the medicin goes down", joten eihän tämä mikään nautiskelusuklaa ole. En kyllä heti keksi ketään, jolle tätä tarjoisin. Ehkäpä sopivin tilaisuus olisi juhlat, missä teemana on oudot ruoat.

Plussat:
+ hyvä ulkonäkö

Miinukset:
- hurja maku
- paketti vaatisi tässäkin paranteluita

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Helsinki / Stockmann
Kaakaopitoisuus: 70%
Hiilihydraattia ? / 100 g
Ulkonäkö:  3/5
Maku: 1/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 1/5 (Enempää pisteitä tälle ei kyllä voi antaa vaikka miten haluaisi, kyllä maku kuitenkin suklaassa on niin korkealla eri osa-alueita arvioitaessa.)