Juhlapäivän kunniaksi meillä maisteltiin ranskalaista 70% suklaafondueta.

96283.jpg

Kun näin fondue-purkin kaupan ikkunassa hintalapun kera, jäin miettimään paljonko olen valmis maksamaan suklaasta. Tämä 200 gramman purkki maksoi reilut 15 euroa. Koska juhlapäivä oli tulossa, päätin satsata tähän.

Purkin päällä on käyttöohjeet englanniksi ja ranskaksi. Kaupasta sai ne mukaan myös suomeksi. Perusidea on se, että kansi poistetaan ja fondue lämmitetään joko mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa purkin kullan väriset tekstit löivät vähän kipinää, joten ehkä kannattaisi lämmittää fondue vesihauteessa. Koko purkkia ei tarvitse dippailla kerralla, vaan suklaan voi antaa jäähtyä, säilyttää jääkaapissa ja lämmittää myöhemmin uudelleen.

Fondue on käsintehty aidosta kaakaovoista. Kaksihenkinen maisteluraatimme nautiskeli fondueta mansikoiden, päärynäkuutioiden ja hunajamelonin palasten kera. Molempien mielestä dipatut mansikat olivat parhaita, minä pidin myös kovasti päärynöistä. Hedelmäpalojen kannattaa olla tarpeeksi pieniä, että suklaan maku tulee paremmin esiin. Fondue sellaisenaan maistui hyvin perussuklaalta, toki tummalta sellaiselta. Myös raatimme toinen henkilö, joka ei ole kovin tummien suklaiden ystävä, piti fonduen mausta.

Kaiken kaikkiaan mukava idea, mutta purkin hinnan vuoksi teen varmastikin seuraavan fonduen itse. Ohjeita siihen lienee netti pullollaan.

Plussat:
+ mukava sosiaalinen ja keskustelua herättävä jälkiruoka
+ kaunis keraaminen purkki 
+ sopivan tummaa suklaata marjojen ja hedelmien kera

Miinukset:
- melko kallis
- purkin kultaiset teksit kipinöivät mikrossa

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Ison-Omenan Decanter Espoossa
Kaakaopitoisuus: 70%
Hiilihydraattia ? g / 100 g
Ulkonäkö:  4/5
Maku: 4/5
Suutuntuma: 4/5
Nautinnollisuuspisteitä: 4/5