Maraboun vielä normaalikauppaa tummempaa tummaa suklaata löytyi lentokentältä. Vaikka 70% versiota saa melkein jokaisesta kaupasta, en ole siitä vielä ehtinyt kirjoittamaan.

120721.jpg

En ollut näin tummasta Maraboun suklaasta kuullutkaan ennen kuin lentokentällä aikaa tappaakseni katselin myytäviä suklaita. Kaivelin tuotteesta tietoa Maraboun / Kraft foodsin webbisivulta, mutta en löytänyt sieltä mainintaakaan tällaisesta tuotteesta.

Paketti on tumma pahvinen, sisällä on hopeinen folio, johon suklaa on kääritty. Paketin takana on kiitettävästi tietoa suklaasta sisältäen mm. makroravinteet.

100 gramman suklaalevy on jaettu kymmeneen hyvin vähäeleisesti koristeltuun palaseen. Palan pinta on kova ja sileä, mutta pinta muuttuu nopeasti pehmeäksi. Suklaa sulaa tasaisesti ja maku täyttää koko suun. Suklaan tummuus maistuu hyvin ja perusmaku onkin melkoisen paahteinen, jopa kitkerä. Tosin tähän suklaaseen pätee sama kuin muihinkin: mitä useamman palan ottaa, sen paremmalta se pieni kitkeryyskin alkaa maistua. Niinpä kai nämä arvioinnit pitäisi tehdä sekä ensimmäisestä että noin viidennestä palasta.

Jälkimaku on pitkä ja karvas. Tosin tässä vaiheessa blogiani alan jo jollain perverssilla tavalla tykästyä myös tuohon kitkerään makuun. Tosin sekin varmasti riippuu paljon päivästä ja mielentilasta.

Plussat:
+ hyvät tiedot tuotteesta pakkauksessa
+ kiitettävän vähän hiilihydraattia
+ hyvä, pehmeä rakenne

Miinukset:
-  isoja paloja
- kitkerä jälkimaku

Alkuperäismaa: Belgia
Ostopaikka: Helsinki-Vantaan lentoasema / Suklaa ja puuteri kotimaan puolella
Kaakaopitoisuus: 86%
Hiilihydraattia 19 g / 100 g
Voi sisältää munan, maidon ja pähkinöiden jäämiä.
Ulkonäkö:  3/5
Maku: 3/5
Suutuntuma: 4/5
Nautinnollisuuspisteitä: 3/5