Michel Cluizel on pariisilaista suklaata. Kotisivuilta löytyy mukavasti tietoa heidän suklaistaan. Sieltä löytyy myös tieto, että tätä suklaata saisi Suomesta Morgan Gourmet Oy:n maahantuomana useasta eri paikasta. Löytyyköhän näistä paikoista?

191688.jpg

30 gramman suklaalevy on pakattu musta-punaiseen pakettiin. Firman webbisivuilta löytyi tieto, että tätä suklaata saa myös 100 gramman ja 5 gramman pakkauksissa. Pakkauksen takana on kerrottu suklaasta muutamalla sanalla 3 eri kielellä ja valmistusaineet viidellä kielellä. Pakkauksen mukaan tämän suklaan harvinaislaatuinen voimakkuus, intensiivinen aromi ja pitkäkestoinen aromi tulee eteläamerikkalaisesta, afrikkalaistesta ja Javan kaakaosta. Saapa nähdä kuinka hyvin luonnehdinta pitää paikkaansa.

Levy on pakattu folioon. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että suklaata ei ole erikseen paloiteltu paloihin lainkaan. Keskellä on valmistajan nimikirjoituksella varustettu muusta kohollaan oleva osa ja levy on mielenkiintoisesti jaettu kahteen osaan, joista toinen puoli on kiiltävä ja toinen matta. Mielenkiintoista pintakuviointia!

Suklaa alkaa sulaa suussa miellyttävän nopeasti ja pinta muuttuu liukkaaksi. Suklaan rakenne on tasapainoinen ja sileä. Maku on melkoisen ravakka, tumma ja intensiivinen. Ehkä tämä on juuri se suklaa, jonka kanssa pitäisi saada portviiniä! Jälkimaku on myös tumma ja intensiivinen, mutta ei lainkaan paahteinen tai kitkerä.

Plussat:
+ lyhyt valmistusainelista, vain neljää eri ainesosaa!
+ mukavan pieni maistelusuklaalevy
+ intensiivinen, voimakas maku
+ kattavat webbisivut jälleenmyyjineen

Miinukset:
- makroravinteita ei mainittu

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Köln / DuMont-Carré
Kaakaopitoisuus: 85 %
Hiilihydraattia ? g / 100 g
Ulkonäkö:  4/5
Maku: 4/5
Suutuntuma: 4/5
Nautinnollisuuspisteitä: 4/5