Saksalaisia Sarotin suklaita on valmistettu vuodesta 1883 saakka.

191694.jpg

Sarottin kaakaopapurouhetta sisältävä suklaa on pakattu tumman ruskeaan pahvipakettiin. Pakkaus antaa hyvin kuvan siitä, mitä on odotettavissa. Paketin takana kerrotaan, että pieneltä Sao Thomen saarelta tulee suuri maku. Suklaaseen on käytetty Forastero-kaakaopapuja, joka tuo voimakkaan paahteisen maun. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että saksaksi suklaassa sanotaan olevan kaakaota vähintään 72%, muilla kielillä vähintään 75%. Typo vai erilainen laskentatapa?

Suklaa on kääritty hopeiseen folioon. 100 gramman suklaalevy on jaettu kymmeneen kuvioituun suklaapalaan. Suklaan tuoksusta tulee jostain syystä mieleen ensimmäisenä kinder-pääsiäismunat.

Suklaa saa olla suussa pitkään ennen kuin siitä alkaa irrota makua. Pinta pysyy pitkään kovana. Kaakaopavun palasia alkaa pikku hiljaa irrota suuhun, mikä tuo suutuntumaan mielenkiintoa. Maku ei kuitenkaan ota irrotakseen. Vasta kun päästän puremishimot valloilleen, koko suuhun leviää ihana, vähän kahviin vivahtava täyteläinen maku. Maku tuntuu eteenkin kielen sivuilla, paljon alempana kuin monien muiden suklaiden maku. Jälkimaku on mukavan pitkä ja houkutus ottaa aina uusi pala on todella suuri.

Plussat:
+ suklaata luonnehdittu paketissa monisanaisesti
+ valmistusaineet monella kielellä
+ sisältää vain neljää ainesosaa!
+ mielenkiintoinen suutuntuma

Miinukset:
- ristiriitaisuuksia eri kielisten versioiden tuoteselosteissa
- maku antaa odottaa itseään

Alkuperäismaa: Saksa
Ostopaikka: Köln / Kaufhof
Kaakaopitoisuus: 75 %
Hiilihydraattia  g / 100 g
Ulkonäkö:  3/5
Maku: 4/5
Suutuntuma: 4/5
Nautinnollisuuspisteitä: 4/5