Näin sitä oppii vähitellen kieliä: nyt on riennettävä painavaan muistin sopukoihin, että italian sana zenzero tarkoittaa inkivääriä. Huh.

323433.jpg

Pakkaus on erittäin houkuttelevan näköinen: kukapa voisi vastustaa tällaista muinaista keramiikkaukkoa. Pahvisen rasian toisella puolella kerrotaan neljällä kielellä suklaan valmistusaineet. Hintalappukin on vielä tallella: 50 gramman suklaalevy maksoi 3 euroa.

Itse suklaa on kääritty rusehtavaan muoviin. Levy on jaettu kahdeksaan palaan, joissa ei ole mitään koristelua. Suklaasta ei juuri irtoa tuoksua.

Ensimmäinen maku alkaa irrota melko nopeasti. Ihana kaakao, kunnes hetken päästä alkaa hivahtaa "jotain tuttua". Apua, mikä tämä maku on? Sekunnin päästä valkenee: inkivääriä! Kauhulla muistelen joskus aiemmin maistelemaani inkiväärisuklaata. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole ihan niin vahvaa, vaikka kyllä tässäkin potkua on. Suuta pistelee mielenkiintoisesti. Joku alaryhmittymä voisi varmasti tykätäkin tästä suklaasta, mutta minä mielummin jättäisin inkiväärikokemukset jatkossa väliin. Saapa nähdä onnistuuko!

Plussat:
+ vaikuttava paketti
+ hassu kihelmöinti suussa, kai tämä on plussa? :)

Miinukset:
- valmistajasta ei löydy webistä tietoa
- suklaa kääritty muoviin

Alkuperäismaa: Italia
Ostopaikka: Köln / DuMont-Carré
Kaakaopitoisuus: 70 %
Hiilihydraattia  ? g / 100 g
Ulkonäkö:  4/5
Maku:  2/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 2/5 - ei kiitos minulle, mutta joku inkivääri-intoilija varmasti tykkäisi tästä