Vuosikausien ajan olen ostanut erilaisia suklaita ja viime aikoina keskittynyt oikeastaan pelkästään tummiin suklaisiin. Suomessa tummaa suklaata löytyy harmittavan vähän tummaksi suklaaksi nimitetään jopa 30% kaakaota sisältäviä sokeri-maitotuotteita. Olen vetänyt rajan sellaisiin tuotteisiin, missä kaakaopitoisuus on vähintään 70%. Tämän määrityksen perusteella Fazerilta ja Maraboulta löytyy yhteensä yhden käden sormin laskettava määrä erilaisia tuotteita, mutta esim. Brunbergilta ei yhtään. Niinpä aina kun eteen sattuu uudennäköinen suklaalevy, on se ostettava ja maisteltava. Ja jotta todelliset helmet jäisivät muistiin, tulkoon tästä suklaatastingblogini. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

Erityiskiitos vielä Tiialle hienosta sivupohjasta!