Chocolaterie Henriet on toteuttanut appelsiinisuklaansa mielenkiintoisella tavalla: suklaan pinnassa on hillottua appelsiininkuorta.

58183.jpg

Jälleen kerran mielenkiintoisen näköinen suklaan pinta. Ymmärrän vallan hyvin, miksi näitä ei ole haluttu peitellä folioihin ja umpipaketteihin. Silti itse pakettia olisi hyvä kyllä kehittää eteenpäin: nyt nimittäin suklaahippuset tippuvat paketin kulmista ja sotkevat ympäristön. Ei siis tällaiselle vaalealla sohvalla suklaata nautiskelevalle henkilölle paras paketti.

Suklaa sen sijaan on ainakin edellisen kahvisuklaan jälkeen vallan mainiota. En ole oikein kuivattujen ja hillottujen hedelmien ystävä: esimerkiksi joulukakku on kauhistus, jota en vapaaehtoisesti suostu syömään.

Suklaa maistuu pirteästi appelsiinilta appelsiinilta ja nuo näkyvät appelsiinipalat tuntuvat suussa mukavilta, ei siis ollenkaan liian kumisilta. Jälkimaussa maistuu pääasiassa appelsiini, eikä hetken päästä voi olla enää yhtään varma söikö suklaata vai jotain muuta.

Tässä suklaassa hillottua appelsiininkuorta on peräti 15%, mikä on mielestäni aika paljon. Sokeripitoisuus on myös suuri: 39.8%, mikä johtunee osittain tuosta appelsiininkuoresta. Appelsiinin makua tuo myös lisätty appelsiiniaromi.

Plussat:
+ hyvä ulkonäkö
+ raikas appelsiinin maku

Miinukset:
- jokaiseen palaan ei riitä hillottua appelsiininkuorta, joten jos tästä jakaa useammalle, joutuu optimoimaan, että jokainen saa ainakin palan tai pari myös appelsiininkuorta.
- korkea sokeripitoisuus
-
paketti vaatisi tuotekehitystä

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Helsinki / Stockmann
Kaakaopitoisuus: 70%
Hiilihydraattia ? / 100 g
Ulkonäkö:  3/5
Maku: 3/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 3/5