Espanjalainen Chocovic valmistaa laadukkaita suklaita. Origen único -sarjaan kuuluu kolme erilaista 71% kaakaota sisältävää suklaata.

210150.jpg

Suklaa on pakattu harmaaseen pakettiin, jossa on valmistajan logo. Paketin toisella puolella on kerrottu suklaan mausta ja makuvivahteista kolmella kielellä. Valmistusaineet on kerrottu seitsemällä kielellä.

80 gramman suklaalevy on pakattu hopeiseen folioon. Levy on jaettu 8 neliskanttiseen palaan, joista jokaisessa on logonpuolikas ja valmistajan nimi. Suklaassa on selvä miellyttävä tuoksu, jota en tosin osaa tarkemmin analysoida.

Suklaa on pehmeän tuntuista ja alkaa sulaa nopeasti. Rakenne tuntuu erittäin sileältä ja pehmeältä. Maussa on vivahde, jonka voisi kuvitella syntyvän myös siitä, kun saa pisaran kukkaistuoksua suuhunsa. Silti suklaa maistuu mielenkiintoisesti tummalta, muttei lainkaan kitkerältä. Tasapainoinen maku säilyy vielä pitkään sen jälkeen, kun suklaa on jo sulanut suussa.

Plussat:
+ mainittu, että suklaa ei sisällä keinotekoisia aromeja, säilöntäaineita eikä väriaineita
+ valmistajan webbisivujen osoite mainittu
+ sileä rakenne
+ tasapainoinen maku

Miinukset:
- vaikea keksiä pahaa sanottavaa. Palaset olivat melko isoja, mutta jostain syystä olen mieltynyt enemmän neliön mallisiin suklaapaloihin kuin tavallisiin suorakaiteisiin, joten tämäkään ei mene miinuspuolelle
- makroravinteita ei mainittu

Alkuperäismaa: Espanja
Ostopaikka: Köln / DuMont-Carré
Kaakaopitoisuus: 71 %
Hiilihydraattia ? g / 100 g
Voi sisältää pieniä määriä maitoa.
Ulkonäkö:  4/5
Maku: 5/5
Suutuntuma: 5/5
Nautinnollisuuspisteitä: 5/5