Decanterista löytyi aiemmin kirjoittamani fonduen lisäksi upeita käsintehtyjä viinin kanssa nautittavaksi suositeltuja suklaita.

96288.jpg

Tämä pakkaus on todella upea: Pahvikääreen alla on musta paketti, jossa on suklaan valmistajan logo. Sisällä on ohut paperi, joka kertoo vähän lisää suklaasta. Itse suklaat ovat pyöreitä nappeja, joissa on kaakaopavun kuva. 100 grammaa käsintehtyjä suklaanappeja on kauniisti kahdessa rivissä valmiina nautittaviksi.

Paketin mukaan suklaa sopii hyvin nautittavaksi viinien, kuten Zinfandelin, Shirazin, Cabernet Sauvignonin ja Malbecin tai hyvin makean andalusialaisen Pedro Ximenezin kanssa. Minä kuitenkin päätin näin testin vuoksi nauttia suklaan sellaisenaan.

Suklaa tuntuu koostumukseltaan hyvin pehmeältä ja suklaanappi on myös hyvin suuhun sopiva. Suklaa tuntuu aavistuksen metalliselta, muttei kuitenkaan puhtaan alumiinifolion syömiseltä. Voin hyvin kuvitella, että tumma Cabernet voisi taittaa tuota makua. Perusmaku on kuitenkin hyvin pehmeä, joskin mausssa on jotain piparkakuista tuttua, ehkä häivähdys neilikkaa ja inkivääriä. Ehkä haen tätä vielä toisenkin paketin ja maistelen viinien kanssa.

Plussat:
+ upea pakkaus
+ kauniita pyöreitä suklaita, voisi hyvin kuvitella tarjoavansa hienommassakin seurassa

Miinukset:
- aavistuksen alumiininen maku
- valmistajasta ei löydy oikein mitään tietoa internetistä

Alkuperäismaa: Belgia
Ostopaikka:
Kaakaopitoisuus: 77%
Hiilihydraattia ? g / 100 g
Saattaa sisältää jäänteitä hasselpähkinästä tai manteleista. Ei sisällä maitoa.
Ulkonäkö:  5/5
Maku: 4/5
Suutuntuma: 5/5
Nautinnollisuuspisteitä: 5/5