Chocolaterie Henrietin maustettujen suklaiden sarja jatkuu. Nyt maisteluvuorossa on tumma suklaa & kahvi.

58185.jpg

En ole kahvi-ihmisiä ollenkaan, mutta aiemmin Santanderin kahvisuklaasta innostuneena ostin tällaisenkin levyn. En ole varma olisiko kannattattanut.

Paketissa kerrotaan, että valmistusaineina on mm. murennettuja suklaakahvipapuja ja 5.2% jauhettua kahvia. Jo tässä vaiheessa hälytyskellojen olisi pitänyt soida. Suklaa maistuu oikeastaan pelkästään kahville. Tunnen mielessäni, miten pistelen kahvinporoja lusikalla poskeen. Maku on melkoisen mielenkiintoinen, eikä kovinkaan positiivisessa mielessä.

Suklaa rakenteeltaan on vallan hyvä ja se sulaa suussa pehmeästi. Jälkimaku on pitkä, valitettavasti tässä tapauksessa. Jälkimaku on kitkerä, mutta ei samalla tapaa kuin joissain kitkerissä tummissa suklaissa, vaan todennäköisesti tämän aiheuttaa suuri kahvipitoisuus. 

Plussat:
+ hyvä ulkonäkö, suklaan pinnassa näkyvät pavut houkuttelevat ostamaan levyn

Miinukset:
- hurja maku, kitkerä jälkimaku
- paketti vaatisi tuotekehitystä

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Helsinki / Stockmann
Kaakaopitoisuus: 70%
Hiilihydraattia ? / 100 g
Ulkonäkö:  3/5
Maku: 2/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 2/5 (maku painaa tässä tilanteessa niin paljon, että en pysty antamaan tälle sitä kolmea pistettä, mikä noista aiemmista keskiarvona tulisi)