Jeff de Brugesin seuraava maisteltava sisälsi 73% kaakaota. Suklaan nimi ei näin ranskaa taitamattomalle avautunut ja ilmeisesti millään ihmeellisellä maustettua suklaata tämä ei ollutkaan. Ainakaan mausta sitä ei huomaa.

65608.jpg

Kaakaopavut ovat kotoisin Afrikasta: Norsunluurannikolta, Ghanasta ja Kamerunista. Paketin mukaan maku on intensiivinen, itsepäinen ja rustiikki, mukana on myös aavistus kitkerää paahdetun kahvin makua. Täytyy sanoa, että en ole ihan täysin samaa mieltä. Maku on tosin hyvin intensiivinen, mutta en tätä kyllä itsepäiseksi kutsuisi: ensimmäistä makua saa odotella jonkin aikaa ja kun se vihdoin irtoaa se on kuin tumma möykky mistä en kyllä mitään kahvin vivahteita erota. Joko vika on maistelijassa tai sitten tämä erä papuja on normaalia vähemmän paahteinen.

Maku häviää nopeasti, jälkimausta ei oikein voi puhuakaan. Loistava suklaa tämäkin on, mutta kääreen tarkkojen luonnehdintojen takia tulee itsekin arvosteltua suklaata ehkä normaalia tarkemmin. Voisin hyvin kuvitella tämän kuten edellisetkin saman valmistajan suklaat kahvikupin kaveriksi iltapäivän herkkuhetkeen.

Plussat:
+ samettinen rakenne
+ paljon tietoa suklaan kääreessä
+ valmistajalla erinomaiset webbisivut, joista näkee myös liikkeiden sijainnit

Miinukset:
- jälkimausta ei ole tietoakaan
- ei tarkempia tietoja makroravinteista

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Pariisi: Jeff de Bruges - Martial, 71 rue de la Boétie, 75008 Paris
Kaakaopitoisuus: 71%
Hiilihydraattia ? g / 100 g
Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinöitä tai maitoa.
Ulkonäkö:  4/5
Maku: 4/5
Suutuntuma: 4/5
Nautinnollisuuspisteitä: 4/5