Tässäpä vihdoin bonusmaisteluna lukijoiden pyynnöstä 100% kaakaota sisältävä Chocolaterie Bonnatin suklaa.

164226.jpg

Ostin tämän suklaan jo yli puoli vuotta sitten. Maistelin sitä ja laitoin takaisin kaappin. Se oli muistikuvani mukaan kerrassaan karmaisevaa. Blogin aloituksen jälkeen en sitä ole maistellut, joten jännityksellä odotan onko kokemus samanlainen. Tokihan suklaalle ei varmasti tee hyvää olla aukinaisessa paketissa noin kauaa, mutta menköön tämän kerran.

Paketti on kaunis punainen ja todella houkutteleva. Ilman prosenttilukua ei paketista voisi arvailla kuinka tummasta suklaasta on kyse. Ellei sitten tietysti pidä punaista väriä varoitusvärinä. :)

100 gramman suklaalevy on pakattu paperin lisäksi hopeiseen folioon. Paketin takana on kerrottu valmistajan muista suklaista. Valmistusaineluettelo on lyhyt: kaakao, kaakaovoi. Mitäpä sitä muuta tarvitseekaan.

Suklaa on jaettu pieniin palasiin: koko levyssä on 5 riviä, joista jokaisessa on 6 pientä suorakaiteen muotoista palaa. Kauhun vallassa otan ensimmäisen palan. Pinta tuntuu suussa jauhoiselta. Maku alkaa pikkuhiljaa levitä suuhun. Koska tuotteessa ei ole mitään makeutusta, kovin makeaa elämystä ei nyt voi odottaakaan. Mutta tämä on jotain karmaisevaa. Olen joskus maistellut puhdasta Van Houteniakin, mutta se oli paljon parempaa!

Kun suklaapala on vähän aikaa suussa alkaa tuntua siltä, kuin olisi pureskellut sikaria. Paksu, nahkea kuubalainen käärö voisi maistua juuri tältä. Aivan järkyttävää! Kokeilin myös sulattaa suklaata mikrossa, lisätä kermaa ja makeutusainetta, mutta tappava nahkean sikarin maku ei vaan häviä. En kyllä keksi yhtään käyttökohdetta tälle myrkylle.

Jos haluat muutaman palan tätä harvinaista ihanuutta, voin lähettää muutamalla nopeimmalle sitä folioon käärittynä. Jos ei kelpaa kellekään, niin nakkaan roskiin. Jos kiinnostaa, heitä viestiä osoitteseen suklaafriikki (a) gmail.com. Edit 27.8.: Kiitos mielenkiinnosta, loppupalaset lähtevät huomenna postiin! Kommentteja odotellaan! :)

Plussat:
+ Kaunis paketti
+ Pieniä paloja

Miinukset:
-  Karmaiseva maku

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Köln / DuMont-Carré
Kaakaopitoisuus: 100%
Hiilihydraattia 0 g / 100 g
Ulkonäkö:  4/5
Maku: -100/5 asteikolla 1-5
Suutuntuma: 2/5
Nautinnollisuuspisteitä: 1/5, josta 1 tulee paketin ulkonäöstä