Stockmann yllätti tumman suklaan ystävän iloisesti kun löysin sieltä useita erilaisia maustettuja Chocolaterie Henrietin suklaita. Näistä ensimmäisenä maisteluun pääsi pähkinäsuklaa (Chocolat noir aux exlats de noisette).

58188.jpg

Jo aikojen alusta pähkinäsuklaa on ollut suosikkini ja olin innoissani kun löysin tämän! Korkeista odotuksista huolimatta en pettynyt.

Suklaa houkuttelee isoilla pähkinäpaloillaan. Maku on juuri niin pähkinäinen kuin pähkinäsuklaan pitää ollakin. Suklaan ja pähkinän tasapaino on täydellinen ja suklaa on ihanan makeaa. Tämä sopii juuri siihen hetkeen, kun rankan päivän jälkeen haluaa käpertyä sohvalle peiton alle ja unohtaa maailman kurjuuden. Jos tätä suklaata löytäisi täältä periferiastakin ja se olisi edullisempaa, tästä tulisi varmasti vakiosuklaatani!

Plussat:
+ ihanan isot pähkinäpalat
+ täydellinen, suun täyttävä maku
+ hyvä jälkimaku

Miinukset:
- suklaan pakettia ei ole mietitty loppuun asti: pahvipaketin toinen puoli on muovista, mutta muovia ei ole kiinnitetty pahviin mitenkään. Lisäksi paketin päädyt ovat hyvin harvat, eikä suklaata ole erikseen kääritty enää mihinkään paperiin. Tämä tietysti näyttää suklaan ihanat pähkinät, mutta tässä olisi selvä tuotekehittelyn paikka.

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Helsinki / Stockmann
Kaakaopitoisuus: 70%, sisältää hasselpähkinää 10%
Hiilihydraattia ? / 100 g
Ulkonäkö:  4/5
Maku: 5/5
Suutuntuma: 5/5
Nautinnollisuuspisteitä: 5/5