Ensimmäisenä Feodoran tummasuklaavalikoimasta maistelin Cafë Orange -suklaata.

191695.jpg

Suklaa on pakattu keltaisiin paperiin. Kuva on hyvin houkutteleva. Kääreen takapuolella on tietoa suklaasta sekä valmistusaineet. Sen mukaan suklaassa on aitoa kahvia 4%, appelsiinin maku tulee aromista.

Suklaa on kääritty hopeiseen folioon. Pakettia vahvistaa vielä pahvi, jossa on kerrottu lisää Feodoran tuotteista saksaksi. 100 gramman levy on jaettu 10 isoon palaseen, joista jokaisessa on joko Feodora-teksti tai yrityksen kruunulogo. Suklaa tuoksuu melko kitkerälle, taustalta tuntuu myös appelsiinin makea tuoksu. Tosin jos ei tietäisi, että kysessä on appelsiinia sisältävä suklaa, niin en ole varma tunnistaisiko tuoksun.

Suklaa alkaa sulaa suussa nopeasti. Koostumus tuntuu sileältä. Ensimmäisenä suuhun tunkeutuu tunkkainen ja voimakkaan kitkerä maku. Kitkerä maku täyttää koko suun ja sitä jatkuu niin kauan kun suklaa on suussa. Jälkimaussa appelsiini saa ensin vallan. Pian kuitenkin suuhun jää pelkkä tympeä, tumma maku. Aika hurja kokemus ainakin tällaiselle henkilölle, joka ei juo kahvia.

Plussat:
+ maustettuun tummaan suklaaseen on aina ilo törmätä
+ valmistusaineet mainittu usealla eri kielellä
+ edullinen hinta (1.75 euroa)

Miinukset:
- räikeä paketti
- tympeä maku

Alkuperäismaa: Saksa
Ostopaikka: Köln /
Kaufhoff
Kaakaopitoisuus:  75 %
Hiilihydraattia  ? g / 100 g
Voi sisältää maitoa ja pähkinää.
Ulkonäkö:  3/5
Maku: 1/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 2/5