Lindt valmistaa isoa 200 gramman suklaalevyä, joka lienee tarkoitettu pääasiassa leivontasuklaaksi.

65593.jpg

Suklaa on kääritty kauniin yksinkertaiseen ruskeaan käärepaperiin, jonka sisällä on vielä suklaille tyypillinen tinapaperi. Kääreen toisella puolella on suklaamoussen ohje (ranskaksi, johtunee ostomaasta). Ilmeisesti muitakin reseptejä on, koska reseptiotsikossa lukee No 2.  

Suklaalevy on jaettu pikkuruisiin palasiin, joissa lukee valmistajan nimi. Hyvä idea sinänsä, levystä on helppo saada juuri sopiva määrä suklaata leipomuksiin. Maistelin kuitenkin suklaata ihan sellaisenaan.

Suklaan ensimmäinen maku on melko tujakka ja vähän kitkeräkin. Suklaa ei sula kovin helposti suussa, vaan sitä tulee helposti pureskeltua. Maku keskittyy kielen keskelle ja kärkeen eikä täytä koko suuta. Jälkimaku on pitkä, päällimmäisenä tosin säilyy kitkerähkö maku.

Plussat:
+ iso levy
+ paksut palat
+ resepti kääreessä


Miinukset:
- kääreessä on paljon tietoa, mutta kaloritietoja makroravinteista puhumattakaan ei ole listattu

Alkuperäismaa: Sveitsi, tosin tämä suklaa on tehty Ranskassa
Ostopaikka: Pariisi / tavallinen ruokakauppa
Kaakaopitoisuus: 70%
Hiilihydraattia ? / 100 g
Voi sisältää pieniä määriä pähkinää, manteleita ja maitoa.

Ulkonäkö: 3/5
Maku: 3/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 3/5