Pariisista löytyi myös varsinaista turistisuklaata. Silmät tosin oli tippua päästä, kun näin paketissa tiedon, että suklaassa on 72% kaakaota! Paketissa lukee valmistajana Chocolaterie du Pleissis, mutta webbisivuja en kyllä tuolle firmalle löytänyt.

65603.jpg

Kovin paljoa en uskaltanut suklaalta odottaa, koska tässähän paketti on tietysti se tärkein houkutin. Suklaa kuitenkin oli vallan kelvollista, joskaan ei mitään priimaa.

90 gramman paketissa on 18 pienen pientä suklaalevyä. Jokainen levy on vielä jaettu 12 pikkuruiseen neliöön, joten halutessaan suklaata voisi helposti syödä muru kerrallaan. Paketin paksuus hämää: paketissa nimittäin on suklaiden alla paksu styroksi, eli suklaat itse ovat hyvin ohuita. Jokainen suklaa on kääritty Pariisin nähtävyyttä esittävään paperiin. Paketin takana on kerrottu, mistä nähtävyydestä on kyse.

Suklaa on rakenteeltaan jonkin verran jauhoinen. Maussa on joku outo metallinen vivahde, jollaista en muista aiemmin tavanneeni. Kuitenkin suklaa on ainakin keskitasoa, jos ei aavistuksen parempaakin. En tosin kyllä tätä maun vuoksi ostaisi, mutta ulkonäkö ja pakkauskoko miellyttävät.

Plussat:
+ Hieno paketti, tällainen suklaa kahvin kanssa herättää varmasti keskustelua
+ Hauskat pienet yksittäinpakatut suklaat, joista jokainen vielä kuvioitu pienemmiksi

Miinukset:
- Rakenteessa vähän jauhoisuutta
- Outo metallinen maku
- Paketin koko lupaa enemmän suklaata kuin sitä onkaan

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Pariisi / Louvren alla olevan ostoskeskuksen joku turistikauppa. Lentokentälläkin näitä näytti olevan
Kaakaopitoisuus: 72%
Hiilihydraattia ? g / 100 g
Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää, mantelia ja maidon ainesosia.
Ulkonäkö:  5/5
Maku: 3/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 3/5