Sarja Pariisin tuliaisista jatkuu, tässä ensimmäinen neljästä samannäköisestä Jeff de Brugesin suklaapaketista, joiden kaakaopitoisuudet olivat 70-75%. Sen kummemmin ihmettelemättä avasin jokaisen ja maistoin kaikista palan. Yllätys oli melkoinen, koska jokainen suklaa maistui täysin erilaiselta kuin muut. 

65609.jpg

Aloin tehdä tarkempaa tuttavuutta tummuusjärjestyksessä, pienimmän prosenttiluvun omaava ensin. 80 gramman hopeakuorinen paketti on hyvin elegantti, lähes eleetön. Suuri prosenttiluvun kertova numero herättää. Kääreen takana on kerrottu tarkasti mistä tähän suklaaseen kerätty kaakao on peräisin ja suklaan makua on luonnehdittu monisanaisesti. Levy on jaettu kahdeksaan isoon neliönmuotoiseen palaseen, joista jokaisessa on iso kuvio keskellä.

Tämän suklaan kaakao tulee Norsunluurannikolta, Ghanasta ja Kamerunista. Mielenkiintoisen vivahteen suklaaseen tuo kiinalainen Earl Grey tee, jota suklaassa on 3.5%. Ensimmäinen maku on jotain tummaa ja jopa hiukan tympeää. Mutta kun paketista lukee selvityksen Earl Greystä, niin sieltähän se tuttu maku paljastuu. Seuraavasta palasta osaa jo heti etsiä Earl Greyn maun, joka tuntuu ensimmäisenä.

Suklaan on rakenteeltaan helposti suussa sulava, joukossa on pikkuruisia muruja, liekö juuri teestä peräisin. Jälkimaku on lyhyt, lähes olematon. Ainoastaan suuhun jääneet pienet muruset todistavat sen, että jotain tuli syötyä. Kuitenkin kaiken kaikkiaan miellyttävä jännä tuttavuus. Tätä olisi kiva tarjota suklaa-tastingissa!

Plussat:
+ mielenkiintoinen makuerikoisuus maustettujen suklaiden joukossa
+ hyvä rakenne muruisten asioiden ystävän mielestä
+ valmistajalla erinomaiset webbisivut, joista näkee myös liikkeiden sijainnit

Miinukset:
- lyhyt jälkimaku

Alkuperäismaa: Ranska
Ostopaikka: Pariisi: Jeff de Bruges - Martial, 71 rue de la Boétie, 75008 Paris
Kaakaopitoisuus: 70%
Hiilihydraattia ? g / 100 g
Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinöitä tai maitoa.
Ulkonäkö:  4/5
Maku: 3/5
Suutuntuma: 4/5
Nautinnollisuuspisteitä: 4/5