Kotimaiselta Kultasuklaalta löytyi yksi suklaa, jossa kaakaopitoisuus on tarpeeksi korkea. Kultasuklaan suklaat ovat käsintehtyjä. Yrityksen tuotteita löytyy Kultasuklaan omien myymälöiden lisäksi jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tosin jälleenmyyjien valikoimat näyttäisivät omien kokemusten mukaan olevan omia myymälöitä suppeammat.

Tämän patukan ostin Iittalan myymälästä. Mukaan tarttui myös muita, huomattavasti vähemmän kaakaota sisältäviä tuotteita. Erilaiset maustetut maitosuklaat ja valkoiset suklaat tuntuivat olevan asiakkaiden keskuudessa suosittuja. Enpä ole aiemmin nähnyt, että myyjä murtaa isosta suklaalevystä palaset asiakkaan toiveen mukaan. Hauska idea! Lisäksi erimalliset suklaakonvehdit ja suklaafiguurit ovat hauskoja ja niitä tulikin ostettua jo lahjoiksi. Toive Kultasuklaan suuntaan kuuluu: enemmän tummia suklaita ja pakkauskehittelyä, niin asiakaskunta varmasti laajenee ja kiinnostuu kotimaisesta suklaasta entistä enemmän.

Mutta seuraavaksi itse asiaan:

151158.jpg

Ensi silmäys ei kovin suklaata imartele: kirkas muovi suklaan ympärillä toki kertoo millaisesta suklaasta on kyse, mutta ei kyllä anna parasta mahdollista vaikutelmaa. Muovipaketin toisella puolella on tarra, jossa on kerrottu valmistusaineet, säilytysohje sekä yhteystiedot. Parasta ennen -päivä löytyy omasta tarrastaan.

Noin 40 gramman käsintehty suklaapatukka on jaettu kuuteen palaan. Sileät palaset ovat mukavan kokoisia ja miellyttävän paksuja. Suklaa alkaa sulaa suussa hitaasti, mutta kun sulaminen pääsee vauhtiin, suklaa tuntuu suussa hyvin miellyttävältä. Suklaa ei kuitenkaan mielestäni maistu lainkaan tummalta suklaalta. Maussa puskee läpi ilmeisesti vanilija ja itse kaakao jää vähän taustalle. Tosin en ole ihan varma siitä, miltä valmistusaineissakin mainittu soijalesitiini maistuu, joten voisikohan maku olla siitä peräisin?

Jälkimaku on lyhyt ja kokonaisvaikutelma jää jotenkin pliisuksi. Suklaan maussa pitää olla jotain sellaista, minkä takia se jää mieleen. Tässä ei sellaista kuitenkaan mielestäni ollut. Hyvä perussuklaa silti.

Plussat:
+ Kotimainen
+ Hyvä pakkauskoko
+ Ihanan paksu suklaapatukka

Miinukset:
- Kotimaisuudesta huolimatta vaikea löytää mistään
- Hyvistä webbisivuista huolimatta makroravinteita tuotteista ei mainittu
- Pakkaus vaatisi kehittelyä

Alkuperäismaa: Suomi
Ostopaikka: Iittala / Kultasuklaan myymälä
Kaakaopitoisuus: 70%
Laktoositon.
Hiilihydraattia  ? g / 100 g
Ulkonäkö:  2/5
Maku: 3/5
Suutuntuma: 4/5
Nautinnollisuuspisteitä:  3/5