Feletillä on pitkät perinteet suklaan valmistuksessa. Jo yrityksen logossa esiintyy vuosiluku 1882.

202532.jpg

Italialainen Feletti on pakannut suklaansa ruskeaan pahvipakettiin, jota koristaa maalaus ilmeisestikin sieltä suunnalta, mistä tähän suklaaseen käytetyt kaakaopavutkin ovat kotoisin. Paketin toisella puolella on kerrottu valmistusaineiden lisäksi makroaineet. Odotin, että paketista olisi voinut löytyä joku sana valmistajasta ja sen pitkistä perinteistä, mutta tästä ei ollut mainittu sanaakaan.

Pahvin sisällä suklaa on kääritty päistä puristettuun muovitettuun hopean väriseen folioon. Levy on jaettu pikkuruisiin paloihin sekä yhteen isompaan palaan, jossa on valmistajan nimi.

Suklaa tuoksuu makealle kaakaolle. Levystä tekee mieli haukata kerralla useampi pala. Pala alkaa sulaa nopeasti suussa. Rakenne tuntuu aavistuksen verran jauhoiselta, mutta suklaa kuitenkin sulaa mukavan tasaisesti. Maussa on mukavaa luonnetta. Jollain tapaa mieleen tulee chili ilman polttavuutta. Maku on tasainen eikä juurikaan muutu sinä aikana kun suklaa on suussa. Jälkimaussa on kuitenkin ihan oma kirpeämpi sävynsä. En tiedä miksi, mutta tästä tulee mieleen pakkasen puremat pihlajanmarjat.

Plussat:
+ loistavan kokoinen levy vaikka kerralla syötäväksi
+ mielenkiintoisesti paloiteltu levy
+ ryhdikäs maku, jossa ei ole tunkkaisuutta tai kitkeryyttä

+ makroravinteet mainittu pakkauksessa

Miinukset:
- rakenne aavistuksen rakeinen
- valmistajan webbisivua ei löydy ainakaan kovin helposti

Alkuperäismaa: Italia
Ostopaikka: Köln /
Kaufhoff
Kaakaopitoisuus:  73 %
Hiilihydraattia  31.9 g / 100 g
Ulkonäkö:  4/5
Maku: 3/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 3/5