Luontaistuotekaupasta löytyi saksalaista tummaa luomu-suklaata. Naturata-tuotemerkillä löytyy kaikenlaisia muitakin luomutuotteita ja webbikaupan mukaan myös useita suklaitakin.

151155.jpg

Suklaa on kääritty tumman ruskeaan, melkein mustaan hyvin yksinkertaiseen, mutta jotenkin vanhahtavan oloiseen käärepaperiin. Paketin takana on jonkin verran tietoa suklaasta. Koska ostopaikka on Suomessa, paperiin on liimattu tarra, jossa on perustiedot suomeksi ja ruotsiksi. Käärepaperin toisella puolella on kerrottu sekä raaka-aineista että itse tästä tuotteesta saksaksi, tanskaksi ja italiaksi. Samassa on kerrottu myös pakkauksen kierrätysohjeet sekä kerrottu muista Naturata-suklaista.

Käärepaperin sisällä itse suklaa on kääritty vielä valkoiseen muoviin. Muovi ei ole koskaan ollut lempimateriaalini, jotenkin tuntuu, että muoviin käärittyä suklaata ei kovin arvosteta.

100 gramman levy on jaettu sopivan pieniin paloihin. Paloissa on tylsähkö raitakuvio. Suklaa alkaa sulaa suussa tosi ohuelta kerrokselta kerrallaan ja menee melko pitkään, etten kuin makua alkaa irrota. Maku itsessään ei ole kovin voimakas, mutta siinä on joku aavistuksen tunkkainen multamainen vivahde. Maku jää kielen päälle eikä täytä koko suuta. Jälkimakua riittää vain hetkiseksi.

Plussat:
+ kääreessä tietoa suklaasta
+ palat sopivan pieniä
+ hyvä saatavuus luotantaistuotekaupoista

Miinukset:
- pakkauksessa lukee mielenkiintoisesti monella kielellä "sveitsiläistä suklaata". Valmistusmaa onkin kuitenkin Saksa.
- tylsä, lähes ruma päällimmäinen pakkaus, lisäksi sisällä valkoista muovia

Alkuperäismaa: Saksa
Ostopaikka: Lappeenranta / Seijan Luontaislinja (Kauppakeskus Weera)
Kaakaopitoisuus: 71%
Hiilihydraattia   ? g / 100 g
Luonnonmukainen maataloustuotanto - EY:n valvontajärjestelmä
Saattaa sisältää jäämiä maidosta ja pähkinästä
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 3/5
Suutuntuma: 3/5
Nautinnollisuuspisteitä: 3/5